PestuuMarkkinat.fi-palvelu tarjoaa uudenlaista työnvälitystä

 

Suunta tulevaan -hanke Kuusiokunnissa ja Suupohjassa auttaa yrityksiä löytämään työntekijöitä koronan ja talouden noususuhdanteen aiheuttaessa työntekijäpulaa. Hankkeen näkyvin osa on paikallinen PestuuMarkkinat.fi-työnvälityspalvelu.

Yritykset, yhteisöt ja kotitaloudet voivat ilmoittaa PestuuMarkkinat.fi-palvelussa avoimista tehtävistä ja työnhakijat voivat rekisteröityä palveluun kertoakseen, minkälaisista pesteistä ovat kiinnostuneita. Maksuttoman palvelun käytössä avustaa meklari, hankevastaava Piia Korhonen.

PestuuMarkkinat.fi-palvelu on toiminut Kuusiokuntien alueella laajentuen keväällä 2021 myös Suupohjaan. Avoimia työpaikkoja on markkinoitu Facebook-ryhmissä paikkakunnittain, seutukunnittain, maakunnallisesti ja osin myös valtakunnallisesti. Parhaimmillaan työntekijä on löytynyt jopa parissa tunnissa. Palvelun avulla kannattaakin etsiä työntekijää myös äkilliseen tarpeeseen.

Avoinna olevan työpaikan lisääminen sivustolle on helppoa ja nopeaa. Tarvitaan vain tiedot työnantajasta ja työtehtävästä. Työnantaja voi tehdä ilmoituksen itse tai jättää sen meklarin tehtäväksi. Facebookissa ilmoittamista varten tarvitaan vaikkapa itse otettu kuva. Näkyvyys Facebookin paikallisissa ”puskaradioissa” tuo työntekijähaulle merkittävää näkyvyyttä. Työntekijä saattaa löytyä myös rekisteröityneistä työnhakijoista, joita on koululaisista kokeneisiin ammattilaisiin.

Työnhakijoiden kannattaa seurata palvelun www-sivua osoitteessa pestuumarkkinat.fi, sillä sinne tulee myös työpaikkoja, jotka ovat auki vain PestuuMarkkinoilla. Työnhakija saa tarvittaessa apua hakupapereiden tekemiseen tai työhaastatteluun valmistautumiseen. Meklari voi vinkata hakijalle sopivasta työtehtävästä. Myös työharjoittelu-, työkokeilu- tai oppisopimuspaikan etsimisessä on mahdollista auttaa niin paikan hakijaa kuin -tarjoajaa.